Na naslovnoj strani piše „ludilo mozga – opozicija blokira bolnice!, a objavljeno je i to da su Albanici napali Vučićevog sina, spomenuta genijalka u Francuskoj, kriminal – dečko žene Darka Filipovića. U listu su na meti bili „prozapadni“ pripadnici opozicije, Zoran Kesić, kao i Vuk Jeremić…

„Prozapadna opozicija koja organizuje političke proteste u Beogradu pozvala je svoje pristalice da u petak i subotu blokiraju puteve, međunarodne pruge, a za subotu u planu je i odlazak pred TV Pink, čija zgrada se nalazi u blizini najvažnijih bolnica u državi, VMA, Institut za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“ i KBC „Dr Dragiša Mišović“. Pored ovih zdravstvenih ustanova nalazi se i Institut za ortopediju „Banjica“. Načelnik VMA prof. dr Vukosavljević: Blokada VMA bila bi opasna“.

Kako list ocenjuje da je blokada medija nedopustiva u meni izaziva bes zbog licemerja i izvrtanje stvari u korist medija, koji je hranio ljude lažima i prostaklukom, umesto istinom i kulturom; i pozivao kriminalce u emisije, umesto kompetentne ljude za razgovor o temama od javnog, naučnog…značaja. Da, lako je reći da je nedopustivo blokirati medije, ne uzimajući sve u obzir, ili selektivno uzimati stvari u obzir.

Okarakterisavanje protesta kao političkog, pre nego moralnog i ideološkog je takođe pogrešno jer pokretač protesta je ideologija pozitivnosti, istine, transparentnosti, kao i moralne odgovornosti i odgovornosti uopšte je istinski pokretač, a posledica u vidu zahteva koji su i politički jesu realni i opravdani.

Činjenica je da sistem i sistemsko uređenje je zakazalo kod majske smrti đaka, a logično je da nešto što greši bude popravljeno, ili zamenjeno.

Ignorisanje vlasti na brojne proteste dovode do potencijalno po državu opasnog protesta o kom se govori kao i nerazumnim i ludim zbog mogućnosti blokiranja prilaza važnim bolničkim Institutima, a bio sam prisutan kada se masa u protestu sklanja kako bi kombi hitne pomoći prošao. Jasno je u pozivu saopšteno da se blokira televizija Pink i ništa drugo pa sve ostalo spada u domen špekulacija.

Licemerjem se naziva što Zoran Kesić pljuje RTS, a njegova žena prima novac od istog jer je angažovana na mestu kostimografa. Pljuvanje po javnom servisu zbog iznošenja lažnih podataka nema veze sa stajlingom voditelja emisije „Jedan dobar dan“, niti bi bilo licemerno bilo šta kad neko optužuje RTS da radi „pod kontrolom vlasti“, a bilo ko od rodbine tamo radi… Šta je tu licemerno – biti na strani istine?

O ostalom ću lišiti sebe komentara, dovoljno je i ovo da se predstavi medijsko neobjektivno izveštavanje i kako mediji lažno plasiraju podatke i izvrću činjenice selektivnim izborom informacija.

D. A. M.